ohangie.se

Hårborttagning med laser

Hem > Hårborttagning med laser

Hårborttagning med laser

Är du trött på att raka, vaxa eller plocka hår? Vill du bli av med oönskat hår permanent? Hårborttagning med laser är ett effektivt sätt att ta bort hår från olika delar av kroppen. Lasern riktar in sig på melaninet i hårstråna och värmer upp dem till en temperatur som gör att hårsäckarna förstörs. Här får du tips på var du kan boka hårborttagning med laser, och hur en behandling går till. 

Boka hårborttagning i Stockholm

När du ska genomgå hårborttagning med laser är det viktigt att välja en professionell och erfaren salong. En bra salong använder sig av modern teknik och har personal med kompetens och erfarenhet av hårborttagning. Här är tips på två kunniga och erfarna företag som erbjuder hårborttagning i Stockholm.

Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken använder skonsamma och trygga metoder för att lasra bort hår. Kliniken har lång erfarenhet av hårborttagning med laser och har behandlat tusentals patienter. Nordiska Kliniken använder sig av den senaste lasertekniken, vilket garanterar effektiva och säkra behandlingar. Kliniken har även erfaren personal med specialistkompetens inom laserbehandling.

Sveriges Skönhetscenter

Sveriges Skönhetscenter är en skönhetssalong som erbjuder en rad olika behandlingar, bland annat permanent hårborttagning med laser. Salongen använder den senaste lasertekniken, som är effektiv mot både mörka och ljusa hårstrån. De har ett team av utbildade och erfarna hudterapeuter som kan hjälpa dig att uppnå dina skönhetsmål. De erbjuder en kostnadsfri konsultation där du kan diskutera dina behov och få en individuell plan för din hårborttagning.

På vilka områden kan man ta bort hår med laser?

Man kan ta bort hår med laser på många delar av kroppen. De vanligaste områdena är ögonbryn, kinder, haka, och panna, men även ben, armhålor och överarmar.

Vem är lämplig för hårborttagning med laser?

Hårborttagning med laser är mest effektivt på människor med ljus hud och mörka hårstrån. Om du har mörk hud kan laserbehandling leda till biverkningar, till exempel hyperpigmentering eller hypopigmentering. Det fungerar även bra på människor med tjockt, kraftigt hår. Om du har tunt eller fint hår kan det vara svårare att uppnå ett permanent resultat. Om du har vissa hälsotillstånd, till exempel vissa hudsjukdomar, kan det vara riskabelt att genomgå hårborttagning med laser.

Hur länge håller resultatet?

Generellt sett krävs det mellan 4 och 6 behandlingar för att uppnå ett permanent resultat. Behandlingarna utförs med ungefär 6-8 veckors intervall. Efter de första behandlingarna kommer du att märka att hårväxten minskar. Efter de sista behandlingarna kommer de flesta hårsäckarna att vara förstörda och håret kommer inte att växa tillbaka. Det är dock möjligt att vissa hårsäckar kan återaktiveras med tiden. Detta är särskilt vanligt hos personer med mörk hud eller hormonella störningar.

Laser hårborttagning pris

Generellt sett ligger priset för hårborttagning med laser mellan 2000 och 4000 kronor per behandling. Det är vanligt att kliniker och salonger erbjuder paketpriser, vilket kan vara ett bra sätt att spara pengar. Innan du bestämmer dig för att genomgå hårborttagning med laser är det viktigt att jämföra priser mellan olika kliniker och salonger. Du bör också läsa recensioner från andra patienter för att få en bild av klinikens eller salongens kvalitet.

Förberedelser inför en behandling

Innan du genomgår en behandling med hårborttagning med laser är det viktigt att följa vissa förberedelser. Dessa förberedelser hjälper till att säkerställa att behandlingen är så effektiv och säker som möjligt.

  • Raka det behandlade området 24 timmar innan behandlingen. Detta hjälper till att säkerställa att lasern träffar hårsäckarna korrekt.
  • Undvik att vaxa, plocka eller använda hårborttagningscreme på det behandlade området i minst 4 veckor före behandlingen. Detta kan skada hårsäckarna och göra behandlingen mindre effektiv.

  • Undvik att sola eller använda solarium på det behandlade området i minst 4 veckor före behandlingen. Solning kan öka risken för biverkningar, till exempel hyperpigmentering eller hypopigmentering.

 

Eftervård

Huden kan reagera med rodnad, svullnad eller ömhet efter behandlingen. Därför är det viktigt att följa eftervårdsinstruktionerna från din behandlare. Dessa kan inkludera att undvika direkt solljus och använda specifika hudvårdsprodukter.

Potentiella risker med att lasra bort hår

Att lasra bort hår kan innebära vissa risker, till exempel brännskador, ärrbildning, pigmentförändringar och ojämn hårborttagning. Det är viktigt att välja en kvalificerad specialist med erfarenhet av att behandla din hudtyp. Läs mer om eventuella hälsorisker med laser här.