ohangie.se

Keratinbehandling

Hem > Keratinbehandling

Vad är keratinbehandling?

En keratinbehandling är en populär hårbehandling som används för att förbättra hårets utseende och kvalitet. Denna behandling innebär användningen av en speciell formulering som innehåller keratin, ett naturligt protein som finns i ditt hår, hud och naglar. Syftet med keratinbehandlingen är att stärka håret, göra det mer hanterbart, minska frissighet och ge det en slätare och blankare yta.

Olika typer av behandlingar på salong

Keratin extensions

Keratin extensions är en populär metod för att förlänga och förtjocka håret temporärt. Denna teknik involverar användningen av små keratinbaserade kapslar eller trådar som smälts och fästs vid ditt naturliga hår med hjälp av värme.

Brazilian Keratin 

Denna behandling är en av de mest kända. Den innehåller en kemisk blandning av keratin och formaldehyd (eller formaldehydfri alternativ) som appliceras på håret. Sedan används värme för att tätning i produkten. BKT ger vanligtvis ett slätt och frizzfritt resultat som kan var på håret i flera månader.

Keratin Express 

Denna behandling är en mildare version av BKT och innehåller vanligtvis en lägre koncentration av keratin och formaldehyd. Den ger en snabbare behandlingstid och håller i ungefär 4-6 veckor. Det är ett bra alternativ för någon som vill prova en keratinbehandling för första gången.

Keratininpackningar

För de som inte vill använda kemiska behandlingar finns det keratininpackningar som innehåller keratin och andra närande ingredienser. Dessa kan användas som en del av din dagliga hårvård för att förbättra hårets kondition och hanterbarhet.

Keratinbehandling – Hur går det till?

En keratinbehandling är en populär behandling för att förbättra utseendet och hantera lockigt eller frissigt hår. Det är en kemisk behandling som syftar till att jämna ut håret, göra det mer lätthanterligt och ge det en glansig och slät finish. Här är en översikt över hur en typisk keratinbehandling går till:

Konsultation

Först och främst börjar behandlingen med en konsultation med en professionell frisör eller stylist. Under konsultationen diskuterar du dina mål och förväntningar med behandlingen. Du kommer också att bli informerad om processen och eventuella förberedelser som krävs.

Tvätt och rengöring

Ditt hår tvättas noggrant med ett speciellt rengöringsmedel för att avlägsna alla rester av schampo, balsam och andra produkter. Detta är viktigt för att säkerställa att keratinprodukten kan tränga in i håret ordentligt.

Applicering av keratinprodukten

Keratinprodukten appliceras jämnt över hela håret, sektion för sektion. Produkten innehåller en kemikalie som kallas formaldehyd eller en formaldehydfri alternativ. Formaldehyd hjälper till att binda keratinet till håret och skapa en slät yta.

Torkning och plattning

Efter appliceringen torkas håret med en hårtork och plattas sedan med ett värmeverktyg, vanligtvis en plattång. Värmen hjälper till att försegla keratinet i håret och skapa den önskade slätheten. Det är viktigt att använda rätt temperatur och teknik för att undvika skador på håret.

Vila och fixering

Efter plattningen låter du håret vila i några minuter för att keratinet ska fixera ordentligt. Under den här tiden kan du inte tvätta håret eller utsätta det för fukt.

Sköljning

Efter fixering sköljs håret noggrant för att ta bort eventuell överskottskeratinprodukt. Vattnet kan ha en svag doft av formaldehyd under denna process, men det försvinner efter några sköljningar.

Försegling

Slutligen, efter att ha sköljt och torkat håret igen, appliceras en speciell förseglingsprodukt för att slutföra behandlingen. Detta hjälper till att förbättra glansen och hållbarheten hos keratinbehandlingen.

Keratinbehandling hemma

Att göra en keratinbehandling hemma har blivit allt mer populärt för att stärka håret och minska frizz. Hemmakit för keratinbehandlingar är lättillgängliga och innehåller vanligtvis allt du behöver för att genomföra behandlingen. Många har också möjlighet att anpassa behandlingen efter sitt eget hårs behov.

It's a 10 Miracle Hair Mask with Kerati

Beskrivning: It’s a 10 Miracle Hair Mask with Keratin är berikad med keratin och andra näringsämnen som hjälper till att återställa och stärka skadat hår. Den gör håret mjukt och smidigt samtidigt som den minskar frizz.

Användning: Applicera masken på nytvättat, fuktigt hår och låt den verka i 5-10 minuter innan du sköljer noggrant.

Kerastase Resistance Masque Therapiste Hair Mask

Beskrivning: En terapeutisk hårmask är speciellt utformad för mycket skadat och överbehandlat hår. Den innehåller keratin och fibrerkomplex som reparerar och stärker hårets struktur.

Användning: Applicera masken på tvättat och handdukstorkat hår. Låt den verka i 5-10 minuter och skölj sedan noggrant.

OGX Anti-Breakage + Keratin Oil Hair Mask

Beskrivning: OGX Anti-Breakage + Keratin Oil Hair Mask innehåller keratinprotein och arganolja för att stärka och reparera skadat hår. Den är särskilt effektiv för att förebygga håravfall och brytning.

Användning: Applicera på fuktigt hår efter schamponering och låt verka i 5-7 minuter innan du sköljer.

Vanliga frågor & svar

Är keratin bra för håret?

Keratin är bra för håret då det gör det mjukare, slätare och mer hanterbart. Detta är är särskilt fördelaktigt för personer med grovt, lockigt eller frissigt hår. De kan också minska frissighet och göra håret mer motståndskraftigt mot luftfuktighet, vilket är särskilt uppskattat i fuktiga klimat. Dessutom ger keratinbehandlingar en naturlig glans och kan minska den tid som behövs för daglig styling

Vilket schampo ska man använda efter keratinbehandling?

Efter en keratinbehandling rekommenderas det att använda ett speciellt schampo för att bibehålla resultatet och skydda behandlingen. Se till att använda ett sulfatfritt schampo. Detta hjälper till att behålla keratinet i håret och förlänga behandlingens hållbarhet.

Hur länge håller en keratinbehandling?

Keratinbehandlingar ger oftast en temporär effekt som gradvis avtar med tiden. De flesta keratinbehandlingar håller vanligtvis i 6 till 8 veckor.

Add Your Heading Text Here