ohangie.se

Frisör-jobb

Hem > Frisör-jobb

Frisör – Jobb med skönhet

Är du kreativ och gillar att arbeta med människor? Då kan ett frisör-jobb vara något för dig. Som frisör får du möjlighet att hjälpa människor att se och känna sig bra om sig själva. I vår artikel kan du hitta information om frisöryrket, utbildningsmöjligheter och lediga jobb. Vi hjälper dig att komma igång med din karriär som frisör!

Lediga frisör-jobb

På Servicejobb.se hittar du en mängd olika lediga frisör-jobb i hela Sverige. Oavsett om du är ute efter ett deltids-, heltidsjobb eller ett vikariat så har de något för dig. De har jobbannonser från frisörsalonger i alla storlekar, från små salonger i närheten till stora salonger i storstäderna. Servicejobb.se uppdaterar sina annonser löpande så att du alltid kan hitta de senaste jobben. Så om du är redo att ta nästa steg i din karriär som frisör så spana in deras lediga jobb redan idag!

Att jobba som frisör

Att jobba som frisör är ett kreativt och roligt jobb som innebär att arbeta med människor. Frisörer är ansvariga för att klippa, färga, styla och vårda håret på sina kunder. De arbetar ofta i frisörsalonger, men det finns också många frisörer som är egenföretagare. Frisöryrket är ett varierat yrke där man sällan gör samma sak två gånger. Man får träffa nya människor varje dag och arbeta med olika typer av hår.

Vanliga arbetsuppgifter

  • Klippning av hår är en av de vanligaste arbetsuppgifterna för frisörer. Frisörer klipper hår i olika längder, stilar och former.
  • Färgning av hår är en annan vanlig arbetsuppgift för frisörer. 
  • Permanentning är en behandling som gör håret lockigt eller vågigt. Frisörer permanentar håret med hjälp av kemiska medel.
  • Hårförlängning är en behandling som gör håret längre eller fylligare. Frisörer fäster hårförlängningar med hjälp av olika metoder.
  • Frisörer erbjuder också olika typer av hårvårdsbehandlingar, till exempel hårinpackningar och massage.

Personliga egenskaper

  • Kreativitet: Frisörer behöver vara kreativa för att kunna skapa vackra och personliga frisyrer. De behöver kunna tänka utanför boxen och komma på nya idéer.
  • Serviceinriktade: Frisörer behöver vara serviceinriktade för att kunna ge sina kunder den bästa möjliga upplevelsen. De behöver vara lyhörda för kundernas önskemål och kunna ge dem den rådgivning de behöver.
  • Social kompetens: Frisörer behöver ha goda sociala förmågor för att kunna arbeta med människor. De behöver kunna kommunicera effektivt och skapa en positiv atmosfär i salongen.
  • Stresstålighet: Frisörer behöver vara stresståliga för att kunna hantera de långa arbetspassen och de höga kraven på kvalitet.
  • Hälso- och säkerhetstänk: Frisörer behöver vara medvetna om hälso- och säkerhetsriskerna i yrket och vidta åtgärder för att förebygga olyckor.

Utbildning frisör

För att jobba som frisör krävs en frisörutbildning. Den lär dig bland annat hur du klipper, färgar, stylar och vårdar hår. Du får också lära dig om olika hårtyper och hur du anpassar dina behandlingar efter dem.

Yrkeshögskola: Det finns ett antal yrkeshögskolor som erbjuder utbildningar till frisör. Utbildningarna är på 2-3 år och ger dig mer avancerade kunskaper och färdigheter inom frisöryrket.

Lärlingsutbildning: Det är också möjligt att utbilda sig till frisör genom en lärlingsutbildning. En lärlingsutbildning är en kombinerad utbildning av teori och praktik. Du går i skolan 2 dagar i veckan och arbetar som lärling på en frisörsalong 3 dagar i veckan.

Vad tjänar en frisör?

Vad en frisör tjänar varierar beroende på erfarenhet, kompetens och arbetsplats. Genomsnittslönen för frisörer i Sverige är cirka 30 000 kronor per månad. Enligt Arbetsförmedlingen är det ett stabilt yrke med en god efterfrågan på arbetskraft. Det finns en viss konkurrens om jobben, men det finns också goda möjligheter att få jobb som frisör.