ohangie.se

Extensions frisör

Hem > Extensions frisör

Extensions frisör

Drömmer du om längre, fylligare hår? Då kan extensions vara en lösning för dig. Extensions är hårstrån som appliceras på ditt eget hår för att ge dig det utseende du önskar. En bra extensions-frisör kan hjälpa dig att välja rätt typ av extensions och applicera dem på ett professionellt sätt. En kvalificerad frisör kan även ge dig råd om vilken typ av extensions som passar ditt hår och din livsstil. 

Vad är extensions?

Extensions, även kallat hårförlänging, är konstgjorda eller äkta hårstrån som används för att förlänga eller tillsätta volym i en persons befintliga hår. De är ett populärt kosmetiskt alternativ för att ändra hårets längd, tjocklek och stil tillfälligt.

Boka hårförlängning online

Hairtalk

Boka hårförlängning online hos Hairtalk. Deras extensions är gjorda av 100 % äkta hår och appliceras av auktoriserade frisörer. De ger ett naturligt resultat som håller i upp till 12 veckor. Hairtalk Extensions ger ditt hår den längd och fyllighet du önskar. Du kan välja mellan olika längder och tjocklekar för att skapa den perfekta looken för dig. Boka en gratis konsultation hos din närmsta Hairtalk-salong idag och låt dem hjälpa dig att uppnå din dröm om långt och vackert hår!

Sveriges Skönhetscenter

Sveriges Skönhetscenter är en välrenommerad frisör i Stockholm, där du också kan boka en mängd olika andra skönhetsbehandlingar. De erbjuder ett brett utbud av hårförlängningstjänster, bland annat Hairtalk och Bhbd Extensions. När du bokar hårförlängning hos Sveriges Skönhetscenter börjar du med en gratis konsultation. Under konsultationen kommer en av deras frisörer att utvärdera ditt hår och dina önskemål för att rekommendera den bästa lösningen för dig.

Sätta i extensions – Så går det till

Att sätta i hair extensions är en process som utförs av en frisör. Det kräver noggrannhet och rätt teknik för att uppnå ett naturligt och hållbart resultat. 

Konsultation

Innan du sätter i extensions börjar processen med en konsultation med en professionell frisör eller stylist. Under konsultationen diskuteras dina önskemål, hårtyp, färg och längd på extensions, samt vilken metod som bäst passar dig.

Färgmatchning

Om dina naturliga hår inte matchar extensionsens färg perfekt, kan de färgas för att matcha eller skapa önskad effekt.

Förberedelse

Ditt naturliga hår tvättas och torkas noggrant för att säkerställa att det är rent och redo för applicering av extensions.

Applicering

Beroende på den valda metoden för extensions (till exempel tejp, keratin, mikroringar, etc.) appliceras extensionsen noggrant av en professionell. Varje sektion av extensions fästs i ditt naturliga hår enligt rätt avstånd och placering för att uppnå önskad stil.

Anpassning

Efter att extensionsen har applicerats, anpassas de efter din naturliga hårlängd och form. Frisören klipper och formar extensionsen för att de ska se naturliga ut.

Styling

När extensionsen är på plats stylas ditt hår enligt dina önskemål. Du kan locka, räta ut eller styla håret som du vill.

Vård och underhåll

Frisören ger dig råd om hur du ska vårda och underhålla dina extensions. Det kan inkludera att undvika överdriven värme, använda lämpliga produkter och komma tillbaka för regelbundna justeringar om det behövs.

Olika typer av extensions hos frisör

 • Clip-in-extensions: Dessa är hårstycken med klämmor som enkelt kan fästas i ditt naturliga hår. De är enkla att applicera och ta bort och används vanligtvis för tillfälliga förändringar i frisyren.
 • Tape-in-extensions: Dessa extensions består av hårsektioner som är fästa vid små tejpade remsor. De är bekväma och diskreta och kan bäras under en längre tid med rätt skötsel.
 • Keratin-bonded extensions: Dessa extensions har hårsektioner som är förseglade med keratinlim och appliceras på ditt naturliga hår med värme. De ger en naturlig look och kan hålla i flera månader med korrekt vård. Här kan du läsa mer om keratinbehandling.
 • Sydda extensions: Dessa är hårsektioner som sys in i små flätor nära din hårbotten. De är en mer permanent metod och kräver regelbundna justeringar.
 • Mikroringar eller mikro-loop-extensions: Dessa extensions fästs i ditt naturliga hår med små metallringar eller mikro-loopar. De är skonsamma för ditt eget hår och kan hålla i flera månader.

Extensions före och efter

Skötselråd

 • Tvätta håret med ett milt schampo och balsam. Använd ett schampo och balsam som är speciellt framtaget för extensions. Dessa produkter är mer skonsamma mot håret och hjälper till att hålla fästena på plats.
 • Undvik att använda värmeverktyg som plattång eller locktång. Om du måste använda värmeverktyg, använd dem på låg värme och applicera ett värmeskyddande spray innan.
 • Kamma håret med en bredtandad kam. Använd en bredtandad kam för att undvika att fästena trasslar ihop sig.
 • Torka håret med en handduk. Gnugga inte håret med handduken, utan krama ur vattnet försiktigt.
 • Sov med håret uppsatt. Detta hjälper till att skydda fästena.
 • Behandla extensions som ditt eget hår. Du kan styla extensions på samma sätt som ditt eget hår, men var försiktig med att inte använda för mycket värme eller töj håret för mycket.

Hur länge håller extensions?

Extensions håller oftast i 6-8 veckor, men det beror på den valda metoden. Hårförlängningens hållbarhet påverkas också av hur du sköter den. Det är viktigt att tvätta håret försiktigt och undvika att använda värmeverktyg. Du bör också regelbundet kontrollera att hårförlängningen sitter ordentligt.