ohangie.se

Saltvattenspray

Hem > Saltvattenspray

Är saltvattenspray dåligt för håret?

Saltvatten kan vara dåligt för håret i vissa avseenden. Saltet kan torka ut håret och hårbotten, vilket kan göra det sprött och skört. Det kan också påverka hårfärgen, särskilt om du har blekt eller färgat hår, och göra att färgen bleknar snabbare. 

Att använda saltvattenspray är däremot ett snabbt och enkelt sätt att styla håret utan att behöva använda värmestylingverktyg som locktänger eller plattänger. Det sparar tid och minskar risken för skador på håret. 

Vad gör saltvattenspray med håret?

Saltvattenspray gör håret mer volymiöst och skapar textur. Det ger en strukturerad och vågig look, vilket ofta kallas “beachy waves”. Detta uppnås genom att saltet i sprayen absorberar fukt från håret och ger det en mer grov och greppbar känsla. Detta kan vara önskvärt om du vill ha en avslappnad och naturlig styling.

Hur använder man det?

 • Starta med rent, torrt hår: Applicera saltvattenspray på rent och torrt hår. Om ditt hår är blött kommer produkten inte att ha samma effekt.
 • Skaka flaskan: Innan du använder saltvattenspray, se till att skaka flaskan ordentligt för att blanda ingredienserna.
 • Spraya jämnt: Håll flaskan ungefär 15-20 centimeter från ditt hår och spraya jämnt över hela håret. Du kan justera mängden beroende på hur mycket textur du vill ha.
 • Krama in produkten i håret: Använd dina händer för att krama in produkten I ditt hår efter att du har applicerat saltvattensprayen. Detta hjälper till att skapa de vågiga och texturerade effekterna.
 • Låt torka naturligt: Låt ditt hår lufttorka eller använd en diffuser om du föredrar att använda en hårtork. Undvik att använda en borste eller kam, eftersom det kan ta bort den önskade texturen.
 • Fixera om så önskas: Om du vill säkerställa att stilen håller länge kan du använda en lätt hårspray för att fixera den.
 • Styla efter behov: Om du vill kan du också använda andra hårprodukter för att styla och forma håret ytterligare, beroende på din önskade look.

Saltvattenspray före och efter

Saltspray hår recept

Att göra din egen saltspray för håret hemma är enkelt och kan ge dig den önskade strandiga looken. Här är ett grundläggande recept:

Ingredienser:

 • 1 dl varmt vatten
 • 1 tsk salt (helst havssalt)
 • 1 tsk hårgelé eller hårspray (valfritt)
 • 2-3 droppar eterisk olja (valfritt för doft)

Instruktioner:

 1. Börja med att värma upp vattnet så att det är varmt men inte kokande. Detta hjälper till att lösa upp saltet.
 2. Tillsätt saltet i det varma vattnet och rör om tills det har löst upp sig helt. Du kan använda havssalt för att få den autentiska strandeffekten.
 3. Om du vill att din spray ska ha lite stadga kan du tillsätta en tesked hårgelé eller hårspray i blandningen. Detta hjälper till att hålla frisyren på plats.
 4. Om du vill ha en spray med doft kan du tillsätta några droppar eterisk olja efter eget val.
 5. Häll blandningen i en sprayflaska och skaka väl innan användning.
 6. Använd sprayen på torrt eller lätt fuktigt hår. Spraya jämna över håret och massera in det med händerna för att skapa textur och vågor.