Moroccanoil Oil Treatment – Review

Först ut i recensionskategorin är en omåttligt populär hårolja – Moroccanoil Oil Treatment. Jag tror att alla som jobbar inom frisörbranschen vet hur populär denna produkt är. Den efterfrågas av alla och inget annat duger. Folk fullkomligt älskar den och jag har haft svårt att förstå varför…

///My very first review is of an extremely popular hair oil – Moroccanoil Oil Treatment. People love this stuff, and I have had a hard time understanding why…. but I decided to test it! 

Så här skriver Moroccanoil om produkten:

Håret går från sprött och skadat till starkt och smidigt. Från grov och frissigt till glänsande blank, smidigt och hanterbart—den perfekta utgångspunkten för enkel styling.

En något konstigt formulerad text får man säga! ;) Men låt oss se om den håller vad den lovar…

INGREDIENTS

Jag fick hem en stor förpackning från ett av mina jobb och var minst sagt skeptisk. Jag tittade på innehållsförteckningen och var inte imponerad:

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, Butylphenyl Methyl Propional, Argania Spinoza Kernel Oil (Argan Oil), Linum Usitatissimum (Linseed ) Extract, Parfum (Fragrance), D&C Yellow-11, D&C Red-17, Benzyl Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone

De tre första ingredienserna i denna produkt är silikoner. Missförstå mig inte, silikoner är nästintill oundvikliga i stylingprodukter och motverkar frizz och statiskt hår. De bär också andra ingredienser väldigt effektivt. Men varför ska man betala 349 kr för en flaska silikon? Moroccanoil menar att det är deras arganolja som är så dyr och fantastisk. Och arganolja i sin rena form (Argania Spinoza Kernel Oil i ingredienslistan) ÄR fantastisk. Den innehåller Omega 6-fetter, E-vitamin och är faktiskt onekligen en väldigt effektiv produkt som kan användas på både hår och hud. Men varför är den nummer 5 i ingredienslistan? Och varför är halten av Butylphenyl Methyl Propional, som är en syntetisk parfym, högre än arganolja? Den höga halten parfym märker man också tydligt av. Det är alldeles för mycket parfym i den för min smak. Jag tycker att den doftar OK men alldeles för skarpt och sitter i alldeles för länge. Den tar liksom över doftmässigt och den doften ska ju inte komma från mina hårprodukter utan från min parfym!

///I wasn’t that impressed with the ingredients in Moroccanoil Oil Treatment (listed above). The first three ingredients are silicones. Silicones are often necessary in styling products that decrease frizz and static hair, but why would I pay so much money for a bottle of silicone? Moroccanoil, which is the fifth ingredient, is a fantastic oil and very effective in both hair and on skin. Why is there more synthetic perfume in this than argan oil? The level of fragrance in the product is way too high for my taste.

USE/ANVÄNDNING

Först tyckte jag att den kunde göra mitt hår lite väl tungt. Jag har mycket hår men ganska fina (tunna) hårstrån som lätt tyngs ner. Detta kan lätt lösas genom att köpa Moroccanoil Oil Treatment Light men nu hade jag ju fått en enorm flaska. Jag löste det genom att ta ytterst lite av produkten, fördela det i händerna och sedan applicera i längderna. På så vis fick jag inte i lika mycket produkt i håret och det fungerade bra för mig.

Jag använder inte denna olja varje dag. Ett tag använde jag den efter varje tvätt men jag märkte rätt fort att mina toppar blev torra och spröda efter ett tag på grund av silikonet. Så nu använder jag den bara ibland och tvättar alltid ur med djuprengörande schampo efteråt.

///At first I thought it weighed my hair down. I have fine hair – and lots of it, and if you want to avoid your hair being weighed down you should try the Moroccanoil Oil Treatment Light. I  solved this problem by only using 1-2 drops and only on the tips of my hair – it worked pretty well for me.

I don’t use this oil every day. When I did, for a while, I noticed that my ends would become dry due to the silicone build-up. So now I just use it once in a while and always wash it out with a deep cleansing shampoo.

THE VERDICT

Nu kanske jag har låtit väldigt negativ här. Finns det något jag gillar med denna produkt? Svaret är JA! Efter ett tags användande så har jag kommit fram till att jag faktiskt gillar den TROTS silikonerna, priset och parfymeringen. För resultaten av denna olja blir faktiskt precis så bra som Moroccanoil lovar och det är därför denna olja har blivit en kultprodukt. Håret blir otroligt lent, mjukt och glansigt. Det blir lätthanterligt och smidigt.

Jag tycker att den här är perfekt att använda när man ska göra lockar just för att den verkligen motverkar frizz så att man får mer definierade och väldigt fina, mjuka och glansiga lockar. Men kom ihåg att tvätta ur produkten med djuprengörande schampo då och då så att silikonet inte byggs upp.

Hos frisören kostar en flaska med 100 ml runt 349 kr men finns även i små flaskor på 25 ml för den som först vill testa – det skulle jag rekommendera. Här finns 25 ml och här finns 100 ml. Du kan även få 125 ml för ca 370 kr här. Om du är ute efter de vårdande egenskaperna skulle jag satsa på äkta arganolja men om du vill ha en bra stylingolja så är denna faktiskt helt okej, trots ingredienslistan ;)

///I might have sounded negative here, but I actually DO like the product, despite of the silicone, the price, and the fragrance. Because the results are just as amazing as Moroccanoil promises and that is why this hair oil is so popular! The hair becomes soft, shiny and frizz free.

You can get the Original Moroccanoil Oil Treatment here, and the light one here. If you want the benefits from the argan oil, I would recommend buying pure argan oil instead, but if you want a good styling oil, this is actually really good – despite the ingredients! ;) 

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Produkten är en gåva från mitt jobb och har inte getts till mig i recensionssyfte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>