I love cats, I love every kind of cat….

[ENGLISH BELOW]

Citat ovan är taget från min favoritvideo på YouTube, en genial marknadsföringskampanj från E-harmony om en CCL. CCL är, för er som inte vet, kort för Crazy Cat Lady, vilket jag definitivt anser mig vara. Man skulle kunna säga att det är en del av min identitet. En av mina livslånga drömmar har alltid varit att hjälpa djur och jag försöker göra det så gott jag kan. Jag försöker leva ett liv där jag inte bidrar till dödande eller misshandel av djur genom att vara en vegetarian (alla veganer himlar nu med ögonen – jag förstår er!), jag skriver för den bästa veganska tidningen där ute – Vilda Magazine, där jag försöker sprida detta budskap och så donerar jag pengar till djurorganisationer – WWF, Greenpeace, WSPCA eller lokala djurhem – så ofta jag kan. Så när danska katthemmet Kattens Værn skrev på Facebook att de behövde gamla kläder, handdukar o.s.v. samlade jag direkt ihop allt jag hade och åkte dit. Jag tog även med en hel kartong med varje katts favoritgodis: Dreamies (seriöst, du borde prova detta om du har en katt – det ÄLSKAR det!). Hursomhelst, Jacob och jag kom dit och den snälla kvinnan frågade om vi ville se kattungerummet. Ett kattungerum?! JA!! Vi var där i en timme med alla små kattungar som ville leka, bli klappade och få uppmärksamhet. Det var fantastiskt och när kvinnan nämnde något om att vara frivillig KATTKLAPPARE (ja, allt du gör är att klappa och leka med katter i några timmar) blev jag så exalterad att jag bara skrev ”JA! JAG VILL!!”. Det var såå underbart och hade Jacob inte varit med hade jag varit 10 kattungar rikare idag. Jacob förstör verkligen allt det roliga! ;) Vill ni se några bilder från vårt besök finns de på min Instagram!


Photo: Vogue, 2008

///The above quote is taken from one of my favorite YouTube videos, which is from a genius marketing campaign for E-harmony, about a fellow CCL. CCL, for those of you who don’t know, is an abbreviation of Crazy Cat Lady, something  I definitely consider myself to be. You might even say it’s a part of my identity. So, a life long dream of mine has always been to help animals and I do that as much as I can. I try to live a life where I don’t partake in the killing or abuse of animals by being a vegetarian (all the vegans are rolling their eyes right now – rightfully so!), I write for the best vegan magazine out there – Vilda Magazine, where I try to spread that message, and I donate a sum of money to animal organizations – be it WWF, Greenpeace, WSPCA or local animal shelters – whenever I can. So when Danish cat shelter Kattens Værn needed old towels, sheets, etc. for their cats, I immediately collected what I had and went there. I also brought along a big box of every cat’s favorite treat: Dreamies (really though, you should try this if you have a cat – it’s like cocaine candy for cats without the side effects). Anywho, Jacob and I  arrived there and the kind woman asked if we wanted to go to the kitten room. A kitten room?! YES! We spent an hour in the kitten room with all the little kittens who wanted to play, be petted and get our attention. It was absolutely fantastic and when the woman mentioned volunteering as a CAT PETTER (yes, what you do is pet and play with cats for a few hours), I got so excited that I just blurted out ”YES! I WANT!”. It was absolutely wonderful and had Jacob not been with me, I would have been 10 kittens richer today. Jacob really ruins all the fun! ;) If you want to see some pics from our visit, there are some on my Instagram.

5 Comments

  1. Kattklappare?! Jag trodde du skämtade! Låter ju som det bästa jobbet ever (om en bortser för att det är tragiskt att katt-och andra djurhem behövs öht)!

    • Nej visst är det helt fantastiskt?! Jag kommer berätta mer om det om allt går som det ska :D

  2. Ååååh!
    Kattklappare skulle jag kunna bli på heltid! :D
    (Jag tror att du menar CCL) (;

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>