Healthy Choco Waffles – A Perfect Breakfast

Jag hatar frukost och jag älskar frukost. Jag hatar att laga frukost för jag är alltid RIKTIGT hungrig när jag vaknar så jag står inte ut med att vänta för länge med maten efter att jag vaknat. Däremot älskar jag verkligen onyttig frukost så som pannkakor, vitt bröd med nutella och våfflor. Men det ger mig inte den energin som jag behöver på morgonen och även om det smakar gott är det ju inte särskilt nyttigt. Iställer har jag kommit på ett sätt att få en både nyttig OCH god frukost med ett recept som jag använder för att göra både pannkakor, våfflor och muggkakor. Du kan så klart ändra smaken efter vad du själv gillar. Jag är en chokladmänniska så om det inte är choklad, är det inte värt kalorierna ;-) Här har ni i alla fall receptet på nyttiga chokladvåfflor!

///I hate breakfast, and I love breakfast. I hate to make breakfast, because I’m always REALLY hungry when I wake up so I can’t wait to eat as soon as I wake up. I do however love unhealthy breakfast like pancakes, white bread with nutella and waffles. But it just doesn’t give me the energy that I need in the morning and while tasty, it’s just not that healthy. So instead, I’ve found a way to get a healthy AND tasty breakfast using this one recipe for both pancakes, waffles and mug cakes. Of course, you can change the flavors depending on what you like. I’m a chocolate person, so if it’s not chocolate, it’s not worth the calories basically ;-) Here’s the recipe for healthy chocolate waffles. 

För 1 person/ 2 våfflor

1 dl havregryn
1 ekologiskt ägg
30 ml ekologisk äggvita
2-3 msk kesella/kvarg
1 msk stevia strö
1 msk kakao

Blanda allt i en hushållsmaskin/blender. Smörj våffeljärnet med kokosolja och grädda våfflorna. Servera med vaniljkesella, bär eller frukt.

///For 1 person / 2 waffles

1 dl havregryn
1 organic egg
30 ml organic egg white
2-3 tbsp quark/greek yoghurt
1 tbsp stevia
1 tbsp cocoa

Mix all the ingredients in a blender. Grease the waffle iron with coconut oil and bake the waffles. Serve with vanilla greek yoghurt, berries or fruit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>