Friday Favorite: L’Oréal True Match Foundation

[English summary below]

Idag tänkte jag slå ett slag för en av mina favoritfoundations: L’Oréal True Match. Jag har varit igenom många foundations – både de som jag testat själv och de som jag arbetat med under min tid som makeupartist. Det har varit dyra foundations och väldigt billiga foundations och jag har kunnat slå fast en sak i alla fall: det är stor skillnad på foundations! Det är inte nödvändigtvis priset som speglar kvaliteten alla gånger.

En foundation som jag alltid återkommer till är L’Oréals True Match Foundation – den är verkligen perfekt för min torra hy. Under en tid har jag använt Make Up For Evers HD Foundation, som sägs vara en av de bästa på marknaden, men för min torra hy skulle jag säga att True Match är en del bättre.

3 SAKER JAG ÄLSKAR MED TRUE MATCH:

1. Konsistensen. Konsistensen är väldigt lätt och flytande. Den lägger sig fint på huden och smälter in väldigt bra utan att man måste smörja in den 1000 gånger och vara rädd för att man missat någonstans. Den blir inte ”kakig” på huden utan lägger sig som sagt väldigt fint.

2. Färgerna. Jag gillar att det finns många olika nyanser att välja i denna foundation. Alla nyanser är uppdelade i C (cold), W (warm) och N (neutral) beroende på vilken underton man har. Jag som har en ganska kall ton brukar dock använda N och om sommaren brukar jag blanda i lite W. I utlandet finns den även i helt mörka färger, men det har jag tyvärr inte sett i Sverige än.

3. Täckningen. Denna täcker precis så mycket som jag vill att den ska täcka. Den täcker röda partier och täcker ganska bra under ögonen också där vi har väldigt tunn hy som ofta ser blå-lila ut. Hemligheten ligger i att applicera med en blöt Beauty Blender-svamp. Blir perfekt!

True Match finns att köpa bl.a. här där de just nu har 20% rabatt (t.o.m. 9/11/2014) så du får den för 127 kr (normalpris 159-169 kr)!

///I’ve tried many foundations during my time as a makeup artist, but one that I always come back to is L’Oreal True Match Foundation. I really like the consistency, the coverage, and the many shades it comes in. I’ve used Make Up For Ever HD Foundation for a while but for my dry skin, I actually like this – much cheaper – version.

 

8 Comments

 1. Jag gillar också den! Använt i många år nu. Egentligen är jag lite för glansig/oljig för den, men just att färgen är så perfekt gör att jag inte kan vara otrogen haha…

  • Hehe, ja färgerna är verkligen underbara. Många billigare foundations förlorar poäng på just färgen. Ett tips om du är oljig är att dutta på lite puder, blir perfekt! :)

 2. Vilken bra tajming med den hör recensionen!:-) Jag är på jakt efter en foundation för min torra hud. Var inne på Sephora och fick prov på HD foundationen. Såg bra ut precis när jag lade på den, men redan efter en timme så stramade det och foundationen såg inte längre så snygg ut. Några mer tips på foundations för torr hud? Jag har hört lite om Laura Mercier, Bobbi Brown och Elisabeth Arden. Tyvärr får jag eksem av de två senare.

  • Hej Malin! Vad bra att den kunde användas. Jag har som sagt extremt torr hud och denna fungerar utmärkt så det är ett bra tips. Annars har jag också hört mycket gott om Laura Mercier Moisture Supreme men den är himla dyr jämfört med L’Oreals!

 3. Jo, jag har mina förhoppningar om Loreal istället. Lätt att få tag i också. De hade den på Ica när jag gick och handlade idag så det var ju smidigt.:-) Tyvärr var de ljusaste färgerna slutsålda, men kunde kolla lite på testerna och det såg lovande ut. :-)

  • Det är det som är så himla smidigt – finns överallt! :D Hoppas du hittar en nyans som passar och att du blir nöjd. Återkom med din recension – alltid kul att höra vad andra tycker.

   • Hej igen!
    Tänkte bara återkoppla och berätta hur det gick, vilket var tyvärr inte alls. Torkade ut min hud på ca en timme så för mig var det ungefär lika illa som HD foundation. Men jag har ju beklagat mig till höger och vänster och en kompis i Italien skickade ett prov till mig på en tinted moisturiser som var otroligt bra. Ila beauty heter den. Finns på naturisimo och Amazingy om du vill testa. Min foundation jag brukar använda är från ett franskt märke som heter Phyts och väldigt behaglig för min torra hud särskilt på vintern, men man blir blank i ansiktet. Både foundationen och tinted moisturisern har lätt täckning, men döljer det röda i min hud bra. Det jag gillar med båda är att ingen fyller i porer och linjer. Nör det gäller just att inte fylla i porer och linjer tycker jag både Phyts och Ila Beautys produkter är bättre än HD och loreal. Så nu måste du ta och testa.;-)
    Tack för tipset iallafall. Tänkte bara jag skulle återgälda med ett tips speciellt med tanke på att du också har torr hud.
    Hoppas du har en fin kväll.

    • Hej! Åh vad tråkigt att den inte funkade på dig. Tror faktiskt jag hört om Ila beauty, men tycker att den lätta täckningen är ett problem haha, har väldigt väldigt tunn hy så man ser alla mina blodådror runt ögonen och så så jag måste ha något lite mer täckande. Men stort tack för tipset, och hittar du något med mer täckning så säg till :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>