Beauty Bag Basics – Basprodukter till ditt smink-kit!

[English below]

Ibland kan det vara svårt att bygga upp sitt sminkförråd. Känner man inte till så mycket om smink och olika sorters produkter kan det lätt hända att man köper produkter som man kanske egentligen inte behöver eller så kanske man irriterar sig på de mörka ringarna under ögonen utan att veta att en bra concealer får bort dem i ett nafs. Därför tänkte jag idag skriva om vilka produkter du bör investera i om du är ute efter ett bra och basic smink-kit

1. En bra concealer – om du inte är född med perfekt hy stör du dig kanske ibland på röda finnar, utslag, mörka ringar under ögonen eller ytliga blodkärl som syns. Ha då en bra concealer nära till hands. Jag kan inte leva utan min Cover All Mix från Make Up Store (6).

2. Foundation efter din hudtyp – har du torr, normal eller fet hy? Eller kanske en blandning? Satsa på en foundation som passar just din hudtyp. Make Up For Evers HD Foundation (2) är perfekt för dig med normal-fet hy (jag tycker att den är lite för mycket för oss med torr hy) och den täcker väldigt bra!

3. Penslar! – Bra penslar är A och O och tyvärr är det många som inte köper in bra penslar för att de inte riktigt vet vad de ska använda dem till. Men för en bra applicering och bra hållbarhet är bra penslar ett måste. Jag gillar personligen bäst borstar med syntetiskt hår (lättare att rengöra, kan användas till alla sorters makeup) och rekommenderar verkligen Real Techniques borstset (1) De på bilden är till för ögonen men de har även andra set till ansiktet. De är otroligt bra och otroligt prisvärda!

4. Ögonskuggspalett – Istället för att inhandla enstaka skuggor hela tiden kan du köra på en lite billigare lösning och investera i en bra ögonskuggspalett som är lätt att ha med sig och billigare än om du skulle köpa singelskuggor. Naked-paletterna från Urban Decay (3) har otroligt fina färger som passar de flesta och är av god kvalitet.

5. Ögonbrynskit – Ögonbrynen överses ofta men det är de som ramar in ansiktet. Många är rädda för att deras bryn ska bli för mörka och för markanta (särskilt de med blont hår). Investera i bra ögonbrynsprodukter – du kommer tacka mig senare ;) Är du inne på pennor kan jag rekommendera Anastasia Beverly Hills Brow Wiz och är du mer inne på skuggor kan du antingen ha en matt, kalltonad ögonskugga eller en brynskugga som t.ex. Benefit Brow Zings (4)

6. Maskara – En bra maskara förlänger fransarna och markerar ögonen mer. Vill du inte ha det så markerat och dramatiskt är brun maskara ett bra alternativ till de svarta versionerna. När det kommer till maskaror är smaken som baken. Alla har sin favoritmaskara och det är bara att prova sig fram. Min favvo är MaxFactors False Lash Effect (5) men du kan även prova Benefits They’re Real eller Dior Diorshow. (Psst… rea på False Lash Effect nu.. klicka på länken ovan)

///It’s hard to build a good, basic makeup kit. If you don’t know much about makeup and different products you can end up buying products you don’t need or never use while missing out on some products that might be good for you. A good makeup kit should contain: 1. A good concealer, like Cover All Mix (6) from Make up store, 2. A good foundation (2) for your skin type, 3. Brushes of good quality like the ones from Real Techniques (1), 4. An eyeshadow palette, like one of the Naked palettes (3) from Urban Decay, 5. Good eye brow products, like Benefit Brow Zing (4) and last but not least 6. A good mascara – my favorite is Max Factor’s False Lash Effect (5).

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

One Comment

  1. Första besöket på din blogg, den är verkligen intressant med många bra tips!
    Ser att du tipsar om Makeup stores cover it all. Jag har mörka ringar under ögonen (är född med det) har problem med att dölja de. Har även rynkor under ögonen och kan därför inte använda vilken concealer som helst då det har en tendens att lägga sig i rynkorna. Jag undrar om du vet om Makeupstores cover it all skulle kunna fungerar eller om du vet någon annan concealer? Tacksam för svar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>