Året som gick… 2014

Jaha, dags för en årssammanfattning av 2014. Vilket år det har varit. Detta år är nog det år jag förändrat mig mest på. Allt från klädstil till personlighet.

Nyåret firade vi in i vår lägenhet och den 1 januari var jag extremt förbannad på allt och alla eftersom vår lägenhet såg ut som SKIT! Konfetti som färgat av sig på vårt ljusa brädträgolv, champagne i taket, vin på soffan och väggen… hälften somnade och hälften stack kl 00:00. Extremt sur var jag i alla fall och det här med att hålla fester har jag gett upp under året. Exakt alla fester jag hållit har misslyckats på något sätt. Jag hade redan planerat in Jacobs surpise party för hans 30-årsdag så det hölls några veckor efter nyår. Jag tror att han förstod att det skulle komma men han vägrar erkänna. Anyhow….

Under våren satte jag igång med min avslutande uppsats på masterutbildningen. Jag skrev om kriskommunikation på sociala medier och hade Köpenhamn Zoo som case. Den 13 februari var det 20 år sedan jag, mamma och syrran anlände som flyktingar på Arlanda och jag skrev om det här. Under våren tog jag dessutom upp det här med parabener, lärde ut lite färgteori och tatuerade över en gammal tatuering som jag hade på höften. I ärlighetens namn var det extremt svårt i början att vänja sig vid en så ”stor” tatuering och jag försöker fortfarande vänja mig men i början var jag lite skräckslagen haha.

I slutet av april åkte vi till Bellagio nere i Italien. Det är så otroligt vackert, mysigt och romantiskt där. Hur fantastiskt som helst! Men innan dess fick ni bl.a. en Moroccanoil-recension och tips på hur man kan värmeskydda håret i fyra enkla steg.


I Maj var det Eurovision i Köpenhamn och fina Anna, som då var höggravid, lyckades fixa fyra biljetter, så hon, jag, Ina och Maija var där och det var…ja, ni kan läsa här. Juni kom, och därmed min födelsedag. Jag förstår fortfarande inte att jag är 27 år gammal. När folk frågar mig säger jag oftast 25 eller 26 helt utan att tänka på det. Min födelsedag spenderades på spa med Maja, Daniel och Jacob. Riktigt härligt, men eftersom jag varit ute i solen exakt 10 minuter så fick jag hemska värmeutslag över hela kroppen. Det var seriöst bland det värsta jag varit med om. USCH! Jag började även skriva för Vilda!

I juli åkte vi till Hvar och senare till Korcula och Split på lite semester. Vi älskar Kroatien och det var lika underbart i år! I sommar är planen en semester i Italien, men vi får se :-)

Under sommaren skrev jag även om mina all-time sminkfavoriter, tipsade om bra böcker om sminkingredienser och skrev om det här med självmord.  I september lämnade jag äntligen in min uppsats och tog därmed examen. Jag har nu en Master i Medievetenskap. Dessutom flyttade jag över alla gamla inlägg, designade om bloggen och startade lite om på nytt. Under hösten skrev jag bl.a. om feminism och gav er mitt recept på min favoritfrukost från i höstas – chocolate nutella oats. Jag hade under sommaren tränat med en PT – Susanna, a.k.a Tasty Health på iformonline hjälpte mig i form och resultaten var jag sjukt nöjd med. Tyvärr har jag gått upp lite sedan dess främst p.g.a stress och därmed dålig kosthållning + lite träning. Men nu börjar jag snart igen och så fort jag får råd hyr jag in Susanna igen. Kan varmt rekommenderas (och jag får inte betalt för att säga det!).

I oktober var jag och Jacob i London, det var sååå underbart. Stället vi bodde på hade dock varken varmt vatten eller värme och det blev aldrig fixat så det var ju sådär med att duscha i kallvatten och ständigt frysa – vi fick dock lite pengar tillbaka från AirBnb så det var bra! ;) Jag skrev även om varför jag slutade äta kött, att jag blivit trött på att vara kvinna och gav mina bästa tips för de som kommer till Köpenhamn under vintern,

 

Tusen tack för att ni följt med mig i år igen! Jag vet att många av er hängt med väldigt, väldigt länge och att några nyss har börjat läsa. Bloggen växer hela tiden och det är jag otroligt glad och tacksam för, men det viktigaste är ju så klart att det är roligt och att ni uppskattar inläggen. Jag önskar bara att vi kunde snacka mer bland kommentarerna men jag klarar mig :P TACK, hörni! 

3 Comments

  1. Jag har följt dig sedan du var tillsammans med någon som hette Alex. Det borde vara ganska länge sedan haha :) Tycker du verkar så himla smart och härlig. En sån man vill bli vän med. Ska sluta låta som en stalker nu haha… Gött nytt år på dig!!! :)

    • Hahah, ja jag kommer faktiskt ihåg dig från den tiden också. Och enligt min WordPress-statistik har du lämnat flest kommentarer på bloggen år 2014 (efter mig!) så tack för det :D och tusen tack för de fina orden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>