3 Beauty Resolutions for 2015

Jag brukar aldrig göra några nyårslöften men det finns några saker som jag rekommenderar att ni tillför er hår- och skönhetsrutin om de inte redan är en del av den, för de här 3 rutinerna gör faktiskt en stor skillnad!
///I’m not the one to make any new year’s resolutions, but there are some things that I do recommend that you make part of your hair and beauty routine if you haven’t already, because these things make a huge difference!

1. SPF on! – När jag var på ansiktsbehandling i somras sa min behandlare att jag hade fått solskador på min hud i ansiktet. Jag som brukar vara ganska bra på att skydda mig med SPF blev ganska rädd för solskador på huden är inte särskilt trevliga. Dels är det ju farligt att utsätta huden för för mycket sol men det kan också påskynda hudens åldrande och ge pigmentfläckar (det är t.ex. ganska vanligt att man får en mörk ”mustasch”-rand över överläppen p.g.a för mycket solexponering), större porer och grövre rynkor tidigare än normalt. Så jag har inhandlat en fuktkräm med solskydd som jag använder dagligen (även i vintermånaderna).
/// Last time I had a facial, my skin therapist told me that I had some sun damage on the skin in my face. I am normally pretty good at protecting my face when I’m in the sun, so I was a bit frightened by it. Sun damage is not only dangerous but also ages the skin which gives pigment spots, bigger pores and wrinkles earlier in life. So I’ve bought a moisturizer with SPF 25 which I use daily (even during winter).

2. Tvätta bort sminket! – När jag var yngre var jag sämst på att ta av min makeup. Jag var oftast för lat eller för trött men nu har jag gjort det till en rutin att oavsett hur trött (eller full haha) jag är så SKA jag ta av min makeup. Det gick ganska lätt att få in den rutinen och det har gjort en enorm skillnad på min hy. Huden är inte längre lika torr och jag får inte finnar och utslag i samma grad. Så var noggrann – ta ALLTID av sminket innan du lägger dig!
///Take off your makeup – When I was younger, I was really bad at taking off my makeup at night. I was too lazy or too tired, but now I’ve made it part of my routine to always take my makeup off – no matter how tired (or drunk, haha) I am. I’ve noticed a tremendous change in my skin. It’s not as dry as before and I don’t get zits and spots as often.

3. Borsta, borsta, borsta – Jag har en tendens till att få knutor i håret. Det räcker att jag sover så vaknar jag upp med en stor dreadlock i nacken. Men jag är också otroligt dålig på att borsta håret, så en sak som jag rekommenderar både mig själv och andra som lätt får knutor är att borsta håret minst 2 ggr om dagen – en gång när du vaknar och en gång innan du lägger dig samt ALLTID innan du tvättar håret. Vatten gör knutor mycket värre, så se till att få ut dem innan du tvättar håret!
///Brush, brush, brush – I always get knots in my hair. Just sleeping in my bed causes a large dreadlock in the nape of my neck when I wake up. So brush your hair at least twice a day – once when you wake up and one before you go to bed, and ALWAYS before washing your hair, because water makes knots so much worse!

Photos: FGR Exclusive

2 Comments

  1. Hej !
    Har precis hittat din blogg :)
    Har en fråga som är helt off topic för detta inlägget … men behöver lite hjälp… så jag hoppas du kan tipsa/hjälpa?
    Läste om din rekommendation att man ska använda ett djuprengörande schampo, kan och ska man använda det även om man har tjockt torrt hår med torr hårbotten ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>