Djuprengörande schampo

Jag tjatar nästan alltid om djuprengörande schampo känns det som, men det är bara för att det brukar vara lösningen på många problem – särskilt de som har tendens till lite fet hårbotten eller de som använder stylingprodukter i håret ofta.

Ett djuprengörande schampo är inte ett normalt schampo, det är lite ”hårdare” mot hår och hårbotten och bör inte användas varje dag, men max 1 gång / vecka. Detta eftersom den innehåller ingredienser som rengör lite djupare. Använder du det för ofta kan du torka ut håret för mycket.

Men hur känner man egentligen igen ett djuprengörande schampo då? Det enklaste är att kolla så att det står ”Deep Cleansing Shampoo” eller ”Clarifying Shampoo” på flaskan. Alla företag som har ett djuprengörande schampo klassificerar det som ett också, just för att man inte ska använda det för ofta.

När är det bra att använda ett djuprengörande schampo?

  • Om du simmar mycket och inte skyddar håret för att ta bort klor och annat som byggts upp.
  • Om du använder stylingprodukter regelbundet – särskilt stylingprodukter med silikon men även saltvattenspray, hårspray o.s.v.
  • Om ditt hår ofta känns fett
  • Innan hårfärgning

Tips på några djuprengörande schampon:

Redken Hair Cleansing Cream

Label m Deep Cleansing Shampoo

Wella SP Deep Cleanser Shampoo

Alterna Bamboo Style Deep Cleanse Clarifying Shampoo (sulfatfritt)

  

Kommentarer

Djuprengörande schampo — 3 kommentarer

    • Ja, de ska vara silikonfria, men alltid bra att kolla innehållsförteckningen för säkerhets skull :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>