BB Cream eller CC Cream?

Såvida ni inte har levt under en sten det senaste året (eller bara skiter i vilket..) kan ni inte ha undgått att höra om BB Cream. BB står för beauty/blemish balm och har länge varit stort i Asien där det också ofta innehåller blekande ämnen. BB-krämer återfuktar huden, fungerar som en primer, döljer mindre ojämnheter och fungerar även som solskyddskräm för ansiktet. BB Cream är en mellangrej mellan en återfuktande kräm och en lätt foundation. Den ersätter inte riktigt en bra hudvårdsserie, men är ett bra alternativ om man vill jämna till huden lite och samtidigt hålla den återfuktad, men utan att använda en tjock foundation.

Från att ha varit något som nästan varit förbehållet den asiatiska marknaden har BB-krämer blivit något som man kan hitta hos alla större makeupmärken i västvärlden. Du kan hitta dyrare varianter från Chanel och Bobbi Brown eller billigare från Maybelline och Garnier.

Nu har det även kommit CC Cream på marknaden. CC står för Color/Complex Correcting och har precis samma goda egenskaper som en BB Cream, men är lite mer täckande. Medan BB Cream är bra för torr hy som behöver återfuktas, så fungerar CC Cream bättre om man har akne eller lätt får finnar. Istället för att motverka torr hy, som BB Cream, så fungerar CC Cream så att det istället döljer redan existerande problem.

CC Cream är alltså något ganska nytt på den svenska marknaden och alla större makeupmärken har inte riktigt hunnit få ut sina versioner av CC Cream, så håll utkik! Lumene har en version som finns på Kicks, Åhléns o.s.v. för 139 kr om ni vill testa en bra budgetvariant!

 

© All text och bilder tagna av mig hör under upphovsrättslagen och får inte användas utan tillåtelse.
  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>